Reserveer je eigen CBR-examen en krijg €10 korting!

Je kunt daarvoor surfen naar www.mijncbr.nl en inloggen met je DigiD. 

Wil je toch liever dat wij het examen voor je reserveren? Je moet ons daarvoor tegenwoordig machtigen.
Ook daarvoor surf je naar www.mijncbr.nl en log je in met je DigiD.

Als je bent ingelogd is het veel makkelijker om het theorie examen zelf te reserveren dan ons te machtigen.

Door het CBR-examen zelf online te reserveren ben je vaak sneller aan de beurt, scheelt het ons tijd en ontvang je bovendien €10 korting. Je betaalt dan nog maar €89 voor onze 2-daagse theoriecursus. Ons rijschoolnummer dat je kunt invoeren is 9543F4.

Theorie voor de bus oefenen? De theorie die je moet kennen lijkt op die van de auto en zelfs die van de motor en bromfiets. Tegelijkertijd is er sprake van een aantal specifieke onderdelen. Het is belangrijk om je daarop goed voor te bereiden. Wist je bijvoorbeeld dat er sprake is van speciale codes? Als je het D1- of D-rijbewijs al hebt kun je er een code 95 bij halen om de theorie af te ronden.

De theorie voor de bus bestaat uit twee delen:

  • Deel 1: verkeer en techniek (RV1)
  • Deel 2: administratie (R2D)

Let op: je kunt geen cursus voor de theorie voor de bus bij ons volgen. Mogelijk dat we dit in de toekomst toevoegen. Tot die tijd verwijzen we je graag door. Neem contact met ons op, dan vertellen we je meer. 

 

Afgestemd op CBR-examen

Wij kennen de CBR-examens en de vragen die er worden gesteld. Dat is belangrijk, omdat we die informatie gebruiken om je zo goed mogelijk voor te bereiden. We leggen je uit wat het CBR je zal vragen en hoe je daar tijdens het examen goed mee om kunt gaan.

Dus wil je aan de slag met de theorie, zodat je binnenkort door kunt met het praktijkexamen voor de bus. Je gaat dan op voor het rijbewijs D. De theorie doe je in twee delen. Dat betekent dat je in een paar dagen zorgt voor de beste voorbereiding.

 

Theorie in 2 dagen

Je kunt de theorie voor de bus in 2 dagen halen. Het duurt wat langer dan bijvoorbeeld de theorie voor de bromfiets, motor en voor de auto. Dat heeft te maken met de twee delen waar de bustheorie uit bestaat.

Je volgt eerst een cursus voor verkeer en techniek, het RV1-onderdeel. Als je het theorie-examen daarvoor hebt gehaald kun je door naar de volgende stap. Het gaat om het R2D-onderdeel, voor de administratie. Als je de beide theorie-examens succesvol hebt afgelegd mag je door met het praktijkgedeelte. De theorie voor de bus bestaat uit twee delen en zit daarmee anders in elkaar dan die voor bijvoorbeeld de auto. 

 

Theorie bus: in 1x slagen

Wil je de theorie voor de bus halen en daar in 1x voor slagen? Het is vooral belangrijk om je daarop zo goed mogelijk voor te bereiden. Zorg ervoor dat je de theorie alvast een beetje doorneemt. En schrijf je in voor een cursus theorie voor de bus. Je hebt dan de kans om vragen te stellen, aan ervaren leraren. Ze helpen je met het onder de knie krijgen van alles wat er belangrijk is. Bovendien oefen je met de vragen zoals het CBR je die waarschijnlijk zal stellen. Je hebt de vragen al een keer gezien, voor de grootste kans om in 1x te slagen. 

Heb je vragen over de theorie voor de bus? Bel ons op telefoonnummer 06 480 78 344, stuur ons een e-mail naar info@theoriecentrumamersfoort.nl of gebruik het online contactformulier. Dan nemen we snel contact met je op!